Jocurile destinului

image_13292

Jocurile destinului de Douglas Kennedy, aparut la editura Trei, este unul dintre putinele romane contemporane care au ca subiect dragostea si care nu m-a enervat. Ba dimpotriva.

Cui i se adreseaza? Doamnelor si domnisoarelor in egala masura, dar si domnilor si domnisorilor interesati, de exemplu, de perioada McCarthy din SUA.

Unde si cand? New York, 1945 – prezent.

Puncte forte? Povestea de dragoste dintre Sara Smythe si Jack Malone, lupta data pe taramul loialitatii si al principiilor morale, consecintele unui destin nestatornic, scriitura placuta, fara pretiozitati gratuite si inegalabilul talent al autorului de a sti cum gandeste si cum actioneaza o femeie (si de ce mai ales!).

Puncte slabe? Uneori, analiza intensa fura cititorului placerea de a-si bate el singur capul in gasirea unor explicatii pentru anumite decizii luate de personaje.

Personaje preferate? Sara, de departe. Puternica, independenta, gata sa lupte cu oricine si cu orice. In plus, ramane intreaga la cap, dupa tot ce i se intampla.

Traducere si redactare? Va las pe voi sa apreciati. 🙂 Eu nu pot fi decat subiectiva: minunata. 😛

Convinge-ma! Tragediile aberante din perioada McCarthy. Veti dori sa aflati mai multe dupa aceea si veti ramane uluiti cand veti descoperi ca asemenea lucruri s-au intamplat intr-o tara considerata lancea democratiei si a libertatii.

Bonus? O relatie frate-sora absolut de vis. Tradari ametitoare.

Stelute? 8 plus. 🙂

Advertisements

About Monathais

For the love of books, read more! Here you will find only honest opinions. And while de gustibus non est disputandum, objectivity will always prevail.
This entry was posted in Iubiri (traduceri) and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s