Vertij

IMG_20151014_190057

Vertij de Randy Taguchi, aparuta la editura Quality Books, este atat o provocare literara, cat si una culturala, pe care orice cititor de anvergura trebuie sa si-o asume.

Cui i se adreseaza? Celor pasionati de culturi exotice, cum ar fi Japonia, celor care resimt cu mai mult dramatism alienarea lumii in care traim, dar si celor care nu au mai simtit nimic de multa vreme.

Unde si cand? Tokyo, in era internetului.

Puncte forte? Fenomenul hikikomori (oameni, in special tineri, care renunta complet la viata sociala si care aleg sa traiasca izolati intr-o camera). Nu numai ca subiectul in sine este unul fascinant, dar autoarea il foloseste intr-o maniera absolut originala. Amestecul de misticism si tehnologie este ametitor. Scenele de sex folosite nu sunt menite sa socheze, ele integrandu-se perfect in poveste.

Puncte slabe? Poate speria cititorul care prefera strict atmosfera calda si personaje rotunde, pozitive. Eu va recomand sa va infruntati temerile.

Personaje preferate? Yuki si Taka.

Traducere si redactare? As zice ireprosabila, dar eu nu pot fi decat subiectiva!

Convinge-ma! Notele de subsol singure iti ofera un mic ghid prin civilizatia moderna japoneza.

Bonus? “Nimeni altcineva nu poposea timp indelungat in inima mea. Ceilalti oameni nu ma puteau stimula. Ma deconectasem de la umanitate. Detestam emotiile umane, prea crude, prea vii. Ma temeam de ele.”

Extra-bonus? “Sexul. Cea mai tare dieta din lume.”

Stelute? 9 plus.

About Monathais

For the love of books, read more! Here you will find only honest opinions. And while de gustibus non est disputandum, objectivity will always prevail.
This entry was posted in Iubiri (traduceri) and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Vertij

  1. marcoviciancageorgiana says:

    O sa caut cartea…

    Liked by 1 person

    • Monathais says:

      Eu toate exemplarele pe care le-am avut, le-am dat, ca ti-as fi trimis-o. Dar sigur se gaseste la biblioteca. Daca nu, poate ne intalnim vreodata si am sa ti-o aduc! 🙂

      Like

  2. Mili says:

    Ai un dar de a scrie foarte frumos. Pare destul de interesanta, iar nota ta este un extra bonus ce ma determina sa afirm…o vreau.
    Faci recomandari foarte frumoase, asa cum am scris si cu alta ocazie, ai un fel de a prezenta care este inedit.

    Like

    • Monathais says:

      Mersi mult, Mili. Ma straduiesc sa punctez anumite lucruri care sa starneasca un pic de curiozitate. Restul depinde de cititor. Poate va cauta cronici mai ample si, astfel, va ajunge, in final, sa vrea intr-adevar sa o citeasca. 🙂

      Like

Leave a comment