Fratii Tapper in razboi (unul impotriva celuilalt)

tapper-coperta-1

 

Fratii Tapper in razboi (unul impotriva celuilalt), aparuta la editura Nemira (in noua colectie Nemi), este o carte despre doi frati gemeni, Reese si Claudia, care au personalitati si interese complet diferite. Reese isi doreste sa devina fotbalist profesionist, in vreme ce Claudia vrea sa ajunga presedintele Statelor Unite sau, eventual, o compozitoare celebra. Viața lor este data complet peste cap din cauza… unui pateu. Acesta declanseaza o serie de reactii in lant, care mai de care mai hilare si care vor fi relatate de Claudia sub forma unor interviuri luate tuturor persoanelor implicate: parinti, colegi, profesori, prieteni ori bone.

Cui i se adreseaza? Atat copiilor, cat si adultilor.

Unde si cand? New York, in zilele noastre.

Puncte forte? Conflictul care se intensifica de la un capitol la altul si-l tine pe cititor cu sufletul la gură. Nevoia de a afla ce mai pune la cale Claudia ca sa se razbune pe fratele ei, care o umilise in cantina scolii, este atat de mare, incat nu poti lasa cartea din mana.

Puncte slabe? Nu prea are.

Personaje preferate? Pe masura ce poznele curg fara intrerupere, ajungi sa te indragostesti de mucalitul Reese, de Claudia cea isteata si plina de umor, de prietenii pitoresti ai celor doi, de parintii extrem de ocupati, dar al caror schimb de SMS-uri te fac sa razi in hohote si de tanara bona care e un dezastru din punct de vedere al ortografiei (e-mailurile si SMS-urile de la ea sunt hilare de-a dreptul).

Traducere si redactare? Veti aprecia singuri. 😉 Eu zic ca foarte buna. 😀

Convinge-ma! Este o lectura de neuitat si, odata ce veti citi ultimele randuri, veti constata ca lectiile de viată, chiar si cele dureroase, ar fi mai usor de suportat, daca am rade mai mult.

Bonus? Daca aveti copii, care inca nu sunt convinsi ca cititul este cool, aceasta carte va produce o schimbare in atitudinea lor.

Stelute? 9 plus.

Advertisements

About Monathais

For the love of books, read more! Here you will find only honest opinions. And while de gustibus non est disputandum, objectivity will always prevail.
This entry was posted in Iubiri (traduceri) and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s