Cu ultima suflare

cu-ultima-suflare-c1

Cu ultima suflare este o carte pe care o începi cu timiditate și care te copleșește încă de la primele pagini. După ce o termini, te simți precum asfaltul proaspăt, peste care buldozerul a trecut înainte și înapoi de mai multe ori cu o lentoare agonizantă. Sufletul pare plat și incapabil să suporte strălucirea plină de viață a soarelui.

Acesta este efectul pe care îl are scriitura si destinul lui Paul Kalanithi asupra cititorului. Neurochirurg excepțional, intelectual fin, preocupat de marile întrebări ale vieții, Paul îți intră pe sub piele și trăiești alături de el, cu sufletul la gură, atât zilele splendide ale tinereții, cât și momentele terifiante ale maturității, întreruptă brusc și tragic de o boală necruțătoare.

Curajul și încăpățânarea lui Paul de a-și păstra demnitatea și luciditatea, indiferent de împrejurări, impresionează și stârnește un val uriaș de emoții.

Pe tot parcursul cărții, cititorul descoperă problemele etice ale lumii medicale, pacienți și boli care te cutremură, felul în care dragostea este pusă la încercare, atunci când cariera și orele lungi de lucru trec pe primul loc, bucuria imensă adusă de un copil în viața oricărei familii, lupta constantă cu degradarea fizică, curajul în fața morții, dar și traumele ce-și lasă amprenta asupra rudelor confruntate cu suferința și cu dispariția celor dragi.

Paul reușește să redea toate aceste aspecte într-un discurs limpede, obiectiv, de înaltă clasă intelectuală, dar și cu o tandrețe aparte, care îți sfâșie sufletul și care te va face să îl îndrăgești și să îl plângi de aici înainte pentru totdeauna.

Paul îți devine prieten apropiat și în fiecare an îți vei dori să te duci la mormântul lui să stai de vorbă cu el.   

Nu rataţi o carte care vă poate schimba şi îmbogăţi viaţa!

Advertisements

About Monathais

For the love of books, read more! Here you will find only honest opinions. And while de gustibus non est disputandum, objectivity will always prevail.
This entry was posted in Iubiri (traduceri), Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s